Zeman stálen nemá kancelára, o kreslá na Hrade sa zaujíma rad adeptov

27.02.2013 Celý región

Praha (idnes) - Pred voľbami prezidenta Miloš Zeman tvrdil, že si so sebou na Pražský hrad vezme len svojho vodiča a osobného a tajomníka. Desať dní pred jeho prezidentským sľubom, je jasné, že straníckych spolupracovníkov si do svojej hradnej kancelárie privedie omnoho viac. Na kľúčový post kancelára si myslí niekoľko záujemcov.
Necelé dva týždne pred oficiálnym začatím Zemanova prezidentského mandátu je stále neobsadené najdôležitejšie kreslo kancelára. Tým síce ešte pár mesiacov zostane Jiří Weigl, ale len aby svojho nástupcu zaučil.
Po kresle túži súčasný predseda SPOZA Vratislav Mynář. "Ak by ma o túto funkciu Miloš Zeman požiadal, prijal by som ju. Bola by to pre mňa veľká výzva a česť zároveň," opakuje Mynář už niekoľko dní, ale márne - Zeman váha.
Dlhoročný Zemanův súputník, lobista Miroslav Šlouf, podľa informácií MF DNES počítal s funkciou prezidentovho šéfporadce. Práve preto sa tento týždeň vzdal funkcie predsedu pražskej SPOZA. Chcel mať voľné ruky, aby mohol pracovať pre hlavu štátu. "Bola doba, keď som mu ako premiérovi organizoval všetky oblasti. Počkám, či a čo bude potrebné," hovoril Šlouf.
Zeman ho však po voľbách prekvapivo odstrihol a Šlouf nebol pozvaný ani na pondelkovej oslavu víťazstva v prezidentských voľbách.
 

Vyberte región